Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Η οικονομική κρίση προκαλεί κατάθλιψη στη Σερβία


Από το Voria.gr
Η κακή οικονομική κατάσταση επιδρά καταστρεπτικά στην ψυχική υγεία των ανθρώπων, προειδοποιούν Σέρβοι ειδικοί και σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας του Βελιγραδίου «Press» παρατίθενται στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ένας στους τέσσερις κατοίκους της Σερβίας πάσχει από κατάθλιψη.

Ετησίως οι Σέρβοι καταναλώνουν περισσότερα από 5 εκατομμύρια κουτιά ηρεμιστικών φαρμάκων, σημειώνεται στο δημοσίευμα και τονίζεται ότι η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει επιδημία κατάθλιψης στη χώρα, αλλά και σημαντική αύξηση των νευρώσεων και της βίας.

Οι συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, στην οποία βρίσκεται η χώρα εδώ και δεκαετίες, έχει καταστρεπτικές συνέπειες για τους πολίτες, την οικογένεια και όλη την κοινωνία, σύμφωνα με την έρευνα της εφημερίδας, η οποία δείχνει ότι πολλοί Σέρβοι έχουν καταφύγει στον αλκοολισμό και στα ναρκωτικά.

Το 25% του πληθυσμού της Σερβίας πάσχει από αλκοολισμό. Στη Σερβία, περίπου 300.000 άνθρωποι κάνουν χρήση ναρκωτικών, δηλαδή το 5% του συνολικού πληθυσμού και ο νεότερος εθισμένος στα ναρκωτικά που αποθεραπεύτηκε σε ειδική κλινική αποτοξίνωσης ήταν μόλις εννέα ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην εφημερίδα.

Επίσης, ο τζόγος έχει γίνει καθημερινή ενασχόληση για το 70% των εφήβων και το 44% των ενήλικων.

Η διευθύντρια της ειδικής κλινικής για τις ασθένειες εξάρτησης του Βελιγραδίου Γιάσνα Νταραντάν Σάβελιτς δήλωσε ότι πολλοί δείκτες παραπέμπουν στο συμπέρασμα πως η κακή οικονομική κατάσταση έχει επιδράσει αρνητικά στην πνευματική υγεία των πολιτών της Σερβίας και ότι αυξήθηκε ο αριθμός εκείνων που έχουν ανάγκη από βοήθεια ειδικού.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου