Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

«Εκ γυναικός...» στον «Ιανό»


Τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, στις 21.30 στον Ιανό, Σταδίου 24 ο Σπύρος Κουρκουνάκης και ο Γιάννης Σαμπάς παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση «Εκ γυναικός...».


Σημείωμα συντελεστών:
Όταν ο αυτοκράτορας του Βυζαντινού κράτους Θεόφιλος έψαχνε για σύζυγο κατάλληλη για την περίσταση, μεταξύ άλλων υποψηφίων που του παρουσίασε το επιτελείο του έπεσε πάνω στην Κασσιανή. 



Επειδή παραήταν ομορφούλα, για να την ψαρώσει της πέταξε την εξυπνάδα του: «Εκ γυναικός ερρύη τα φαύλα», υπονοώντας το προπατορικό αμάρτημα. Αυτή όμως δεν κώλωσε: «Εκ γυναικός ερρύη και τα κρείττω» του απάντησε κι έτσι έχασε μεν τον θρόνο της αυτοκράτειρας, γιατί ο μάγκας δεν σήκωνε αντίλογο, έμεινε όμως στην ιστορία.

Η αλήθεια, όπως συνήθως συμβαίνει, βρίσκεται κάπου ανάμεσα, αν και εμείς κλίνουμε προς τη δεύτερη εκδοχή. Έτσι, αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια μουσική παράσταση με τραγούδια που έχουν γυναικεία θέματα ή ο ένας τουλάχιστον από τους συντελεστές τους είναι γυναίκα. Προστρέξαμε απλώς στη βοήθεια όλων αυτών που τόσα χρόνια απλόχερα μας χαρίζουν τα λόγια και τις μουσικές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου