Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Γερμανοσημίτης η αμερικανοπάγκαλος;


Από το Ixnos

Ανακοινώθηκε ότι στις 9 του μηνός θα μεταβεί ο Γιωργάκης στις ΗΠΑ, μετά από πρόσκληση του Αμερικανού πρόεδρου, και αυτό εκτιμάται ότι είναι ένα μήνυμα προς τις διεθνείς αγορές στις οποίες η χώρα μας θα απευθυνθεί προκειμένου να δανειστεί και πάλι. Η εξέλιξη αυτή όμως έδωσε ταυτόχρονα μια επιτάχυνση στις πρόσφατες ελληνογερμανικές «διενέξεις» και σε μια προσπάθεια γερμανικής «παρέμβασης» η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, του απηύθυνε επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί το Βερολίνο όμως στις... 6 Μαρτίου.

Η πρόσκληση της Γερμανίδας καγκελαρίου γίνεται σε μια κρίσιμη και καθοριστική στιγμή για την παροχή πολιτικής και οικονομικής στήριξης που ζητάει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόλις προχθές ήδη η Μέρκελ είπε σε δηλώσεις της ότι «εμπιστεύεται την ελληνική κυβέρνηση και την θεωρεί αξιόπιστη».

Η γερμανική κινητικότητα των τελευταίων ημερών αναφορικά με την παροχή στήριξης στην Ελλάδα ενισχύεται και από το γεγονός, ότι από την Πέμπτη το βράδυ βρίσκεται στην Ελλάδα για συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών ο πρόεδρος της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν. Πρόκειται για μια επίσκεψη που εκτιμάται ότι πραγματοποιείται σε άμεση συνεννόηση με την Άγγελα Μέρκελ και προετοιμάζει το έδαφος για τη συνάντηση που θα έχουν στις 6 Μαρτίου οι Μέρκελ – Παπανδρέου κομίζοντας ως «δόλωμα» από ότι λένε οι φήμες δάνειο που φτάνει τα 15 δισ. ευρώ.

Παράλληλα βγαίνει από την αφάνεια ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, δηλώνοντας πως «Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Η Ευρώπη είναι μια κοινότητα αλληλεγγύης».

Η τηλεδιάσκεψη μεταξύ Μερκελ-Ομπαμα τα λέει όλα. Μας έβαλαν στο τραπέζι της μοιρασιάς. Η διαμάχη τους για το ποιος έχει το πάνω χέρι στην Ευρώπη είναι πλέον γνωστή, Όπως γνωστό είναι ότι θέλει ο Ομπάμα μέσω Ελλάδος να διαβολίσει την διαφαινόμενη γερμανική επικυριαρχία στην Ευρώπη.

Έχουμε δηλαδή να διαλέξουμε που θέλουμε να υποδουλωθούμε... μεταξύ, Σκύλλας - Μέρκελ - Deutsche Bank και Χάρυβδης - Ομπάμα - Δ.Ν.Τ . Βέβαια επειδή το γερμανικό στοιχείο στην κυβέρνηση είναι «εξασθενημένο» λόγω της «υποβάθμισης» του γερμανο - Σημίτη, με ταυτόχρονη κυριάρχηση του αμερικανο - πάγκαλου, μάλλον η πλάστιγγα γέρνει υπερατλαντικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου