Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Η στυμμένη λεμονόκουπα




Ήδη από τον Φεβρουάριο αυτό εδώ το (νεότευκτο τότε) ιστολόγιο δημοσίευε με επιμονή κείμενα τα οποία περιέγραφαν λεπτομερώς γιατί ο Γιωργάκης θα μας πάει αλυσοδεμένους στο ΔΝΤ. Ακόμη και όταν συνομολογήθηκε η περίφημη «ευρωστήριξη», το Ανεμογκάστρι επέμενε ότι η ευρωπαϊκή «βοήθεια» δεν ήταν τίποτε άλλο από τον φερετζέ της υπαγωγής της χώρας στο Νομισματικό Ταμείο. Και συνέχιζε, παρά την αναίσχυντη κυβερνητική και μιντιακή ψευδολογία, η οποία ακόμη και τώρα συνεχίζεται, να περιγράφει τον τεράστιο κίνδυνο που σηματοδοτεί αυτή η υπαγωγή.


Επέμενε ακόμη να λέει ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη, όταν ακόμη και η Αριστερά είτε έκλεινε τα μάτια θεωρώντας τη χρεοκοπία κυβερνητική προπαγάνδα είτε, συντονισμένη στη «λογική» της κυβέρνησης, επαναλάμβανε μονότονα ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ ήταν απλώς ο μπαμπούλας των εκβιαστών κερδοσκόπων. Μάλιστα, παρά τις σαφέστατες δηλώσεις των ιθυνόντων του Ταμείου, στην Ελλάδα εξακολουθούσε να επικρατεί η απάτη πως ο ρόλος του θα είναι... συμπληρωματικός.

Χρειάστηκε ο ίδιος ο Στρος Καν να προαναγγείλει τον «αποπληθωρισμό» της Ελλάδας και την πρωτοκαθεδρία του ΔΝΤ στο σχήμα της υποτιθέμενης «διάσωσης» για να αποδεχθούν όλοι αυτοί να κάνουν στροφή. Χωρίς ποτέ να παραδεχτούν την αυταπόδεικτη ανοησία τους.

Χθες, ύστερα από το διάγγελμα της μέγιστης πολιτικής ξεφτίλας, το οποίο σήμανε την παράδοση της χώρας στο Νομισματικό Ταμείο και την παρεπόμενη λεηλασία, οι άνθρωποι του ΔΝΤ έλεγαν σε Έλληνες δημοσιογράφους όχι μόνο ότι η ελληνική κυβέρνηση «άργησε ένα μήνα» να προσφύγει, αλλά επιπλέον ότι, αν δεν το έκανε και χθες, η αμερικάνικη «αγορά» θα ωθούσε την Ελλάδα στη χρεοκοπία.

Ομολογουμένως οι πληροφορίες αυτές, τις οποίες μετέδωσε ο καλός δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου μέσω του Mega, ήχησαν παράξενα. Είναι δυνατόν το ΔΝΤ να αδειάζει αν ψυχρώ την κυβέρνηση η οποία μόλις είχε πράξει αυτό που με τόση επιμονή της είχε ζητηθεί – ακόμη και με τα έσχατα εκβιαστικά μέσα – όλη την προηγούμενη περίοδο; Είναι δυνατόν να την αποκαλούν τα στελέχη του Ταμείου περίπου άχρηστη επειδή επιδείνωσε τη θέση της Ελλάδας;

Λίγο αργότερα κατέφθανε η πληροφορία ότι αμερικάνικες ιστοσελίδες έγραφαν ήδη για την προοπτική μιας «κυβέρνησης τεχνοκρατών στην Ελλάδα», ως αναγκαίο όρο μάλιστα προκειμένου να μπορέσει το Νομισματικό Ταμείο να εφαρμόσει απερίσπαστο το πρόγραμμά του. Παράλληλα, άλλα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για τοποθέτηση «επιτρόπων» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε ελληνικά υπουργεία προκειμένου να ελέγχεται η τήρηση των νέων κανόνων προσαρμογής στις απαιτήσεις των επιτηρητών μας.

Είναι πλέον φανερό ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι χρήσιμη σε κανέναν. Ούτε καν σε όσους προσέφερε γην και ύδωρ... Οι οποίοι, από την πλευρά τους, δεν αισθάνονται καν την ανάγκη να της φερθούν με το στοιχειώδες τακτ. Το σύνδρομο της «στυμμένης λεμονόκουπας» έπληξε πολύ νωρίς μια κυβέρνηση της οποίας τα στελέχη σε λίγο ίσως δεν θα μπορούν ούτε καν να κυκλοφορήσουν στον δρόμο...


2 σχόλια:

  1. Και εσύ τα έλεγες, και εγώ τα έλεγα, και άλλα ιστολόγια τα έλεγα, και ο Keiser τα έλεγε, αλλά ποιος άκουσε; Τι άλλαξε; Κομπάρσοι στην ίδια μας την χώρα, στην ίδια μας την ζωή. Πάει η καημένη η Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καημένη Ελλάδα, δεν έσπερνες καλύτερα βλήτα που έσπειρες παιδιά....(το Γιώργο μας καλέ)!

    Χρειάζεται ένα μαζικό κίνημα, ευρύτατα διαδεδομένο. Όχι απλές απεργίες, δεν καταλαβαίνουν τίποτα αυτοί, ίσα-ίσα μας κόβουν τους μισθούς μας. Αυτοί δεν πολεμιούνται με τα συνήθη μέσα. Το ξέρει αυτό ο κόσμος, γι΄αυτό έχει παγώσει. Πρέπει π.χ. να γίνουν καταλήψεις τραπεζών, μαζικά κι ομόφωνα όμως, αν είσαι τρεις κι ο κούκος σε πάνε σηκωτό για τον εισαγγελέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή