Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Δεκαεννέα εκατομμύρια Ευρωπαίοι χρειάζονται επισιτιστική βοήθεια


Από Τα Νέα

Σε 19 εκατομμύρια ανέρχονται πλέον οι Ευρωπαίοι που εξαρτώνται από επισιτιστική βοήθεια και ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς παραδέχτηκε ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Ντάτσιαν Τσιόλος ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης για τη συνέχιση του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας προς τα εκατομμύρια των απόρων πολιτών της ΕΕ ο επίτροπος επισήμανε ότι 19.000.000 άνθρωποι πεινάνε στην Ευρώπη και περιμένουν βοήθεια για να ζήσουν. Ακόμη πάνω από 40.000.000 φτωχοί κινδυνεύουν να βρεθούν σύντομα στην ίδια κατάσταση.


Ο επίτροπος αποδέχτηκε την τριετή καθυστέρηση που υπήρξε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωκοινοβουλίου και Επιτροπής για την έγκριση της χορήγησης επισιτιστικής βοήθειας στους Ευρωπαίους απόρους.


Η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου θα κληθεί να ψηφίσει την Τετάρτη υπέρ της χορήγησης αυτού του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας προς τους απόρους, που θα διαρκέσει μέχρι και το 2013 και θα έχει ανώτατο ετήσιο προϋπολογισμό τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια την Τρίτη, οι ευρωβουλευτές επισήμαναν ότι το ζητούμενο είναι να μην καταργηθεί αυτό το πρόγραμμα μετά το τέλος του 2013 και να συνεχιστεί και για τα επόμενα χρόνια, αφού όπως υπογράμμισαν όλα δείχνουν ότι ο αριθμός των απόρων και των ανθρώπων που θα στερούνται την τροφή στο μέλλον θα αυξάνεται.

Ο εκπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος τάχθηκε υπέρ της εξεύρεσης μιας συμβιβαστικής λύσης για την συνέχιση του προγράμματος, ενώ ο εκπρόσωπος των Σοσιαλιστών - Δημοκρατών υποστήριξε ότι τα προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας προς τους απόρους θα πρέπει να συνεχιστούν όσο υπάρχει φτώχεια στην Ευρώπη. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες υποστήριξαν τέλος ότι δεν πρέπει η Ευρώπη να επιβάλλει μόνο προγράμματα λιτότητας αλλά να υποχρεωθεί να βοηθήσει τους άπορους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου