Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Όταν ο Malakas γίνεται τυφώνας



Όπως μας πληροφορεί το protothema.gr, μια τροπική καταιγίδα με το όνομα Malakas πλήττει τα ιαπωνικά νησιά και μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο μετατροπής του σε τυφώνα. Πόσο μακριά μας όμως είναι η (κατά τον κάποτε... μαθητή Έβερτ) Απονία; Ίσως πολύ λιγότερο απ' όσο νομίζουμε!


Η τροπική αυτή καταιγίδα ενισχύθηκε πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό και κατευθύνεται πλέον προς τα ιαπωνικά νησιά Ίβο Τζίμα και Τσίτσι Τζίμα πριν στραφεί βορειοανατολικά, ενώ αρχικά εθεωρείτο σίγουρο ότι δεν θα χτυπήσει την ηπειρωτική Ιαπωνία. Πάντως προβλέπεται ότι θα παραμείνει περίπου 570 χιλιόμετρα (350 μίλια) ανοιχτά της Ιαπωνίας, με το Τόκιο και τις γύρω περιοχές να παραμένουν εκτός του φάσματος που αναμένεται να πλήξει.

Μια άλλη πρόβλεψη λέει ότι ο Malakas αναμένεται να μετατραπεί σε τυφώνα αύριο, 24 Σεπτεμβρίου, με σταθερούς ανέμους 157 χιλιομέτρων την ώρα. Η έλευση του Malakas πάντως δεν ανησυχεί μόνον τους Ιάπωνες, αφού φαίνεται πως δεν θα είναι οι μόνοι που θα υποστούν τις συνέπειες της επίσκεψής του.

Αποκλειστικές πληροφορίες του ταπεινού αυτού ιστολογίου λένε ότι οι επιπτώσεις θα είναι παγκόσμιες και η δύσμοιρη Ελλάδα, παρά τις ελπίδες που είχαν αρχίσει να δημιουργούνται, δεν θα καταφέρει τελικά να τις αποφύγει. Μοιάζει, τελικά, αναπόφευκτο: ο Εφιάλτης επιστρέφει.

Άλλωστε η ανησυχία δεν είναι αδικαιολόγητη. Μπορεί η λέξη «malakas» στις Φιλιππίνες να σημαίνει «δυνατός» (απόδειξη ότι ο εν λόγω σκατογρουσούζης κατατάσσεται στην 13η θέση με τους πιο θυελλώδεις ανέμους στα βορειοδυτικά του Ειρηνικού), όμως στην Ελλάδα έχουμε να λέμε πολλά περισσότερα για το τι σημαίνει, αλλά και για τις επιπτώσεις του. 

Και μόνο το ότι ξεκίνησε από το ταπεινό Αιγαίο και το μικροσκοπικό Καστελόριζο για να φτάσει να απειλεί ολόκληρη... Απονία είναι αρκετό. Άπονη ζωή, δεν φτάνει που μας έδειρε ο βοριάς, μας ήπιε η βροχή το αίμα της καρδιάς, πρέπει να μας έρθει κι o Malakas. Η καταχθόνια συνωμοσία, με το κωδικό όνομα Σχέδιο Α(υ)νάν, επιστρέφει δριμύτερη! Προσεχώς στις οθόνες σας...



2 σχόλια:

  1. Μεγάλη επιτυχία: τις επίσημες επισκέψεις του Γιώργου τις προαναγγέλλουν πλέον τα δελτία φυσικών καταστροφών των ξένων χωρών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KAI GIA PERISSOTERO ... MPERDEMA ! GIATI LEGOUN AYTA TA "FAINMEA", ALLOU, "TYFONES" KAI ALLOU "KYKLONES" ; KAI EAN ... PROSEXETAI, SE ... SYGKEKRIMENA MEROI TOU ... PLANHTH ! SYMPTOSH ; DEN ... NOMIZO !

    ΑπάντησηΔιαγραφή