Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Συνταγματάρχες = αυτοί που προστατεύουν τις αρχές του συντάγματος



Από το Radical Desire

«Πρέπει όλοι να σεβαστούμε τη συνταγματική τάξη, τον νόμο της δημοκρατίας. Τη νομιμότητα τη συνταγματική πρέπει να τη σεβαστούμε. Αυτή τη δύσκολη ώρα δεν επιτρέπεται ο καθένας να κάνει ό,τι νομίζει και να παραβιάζει. Κάνω έκκληση και στην αριστερά να σεβαστεί τη δημοκρατική νομιμότητα. Ανυπακοή στη δημοκρατία δεν υπάρχει. Ανυπακοή, αν το πάρει κανείς στα σοβαρά – δεν το παίρνω και δεν νομίζω ότι και αυτοί το εννοούν –, σημαίνει επανάσταση, σημαίνει εμφύλιο πόλεμο.

(...) Στην αστική δημοκρατία η πλειοψηφία κυβερνά. Δεν υπάρχει νόμος εκτός από τον νόμο της δημοκρατίας και προσέξετε πάρα πολύ. Εγώ σας το λέω με αγάπη. Μην οξύνετε τα πράγματα. Σήμερα είναι μια δύσκολη κατάσταση που περνάει η χώρα.

Εγώ, που έχω παλιά πείρα, αισθάνομαι ότι πρέπει να είμαστε όλοι πάρα πολύ προσεκτικοί και πάρα πολύ υπεύθυνοι. Χρειάζεται υπευθυνότητα, αυτοκυριαρχία και όχι ακρότητες. Και, πάντως, σας λέω ξεκάθαρα ότι δική μου θέση είναι ότι το κράτος δεν μπορεί να παραδίδεται σε οποιονδήποτε θέλει να παραβιάζει το νόμο. Πρέπει να γίνει σεβαστό και πρέπει και εσείς οι κομμουνιστές να το παραδεχθείτε, εκτός αν θέλετε να βρεθείτε πάλι σε αντίθεση με τον έννομο τάξη».

(Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, συνέντευξη στο Mega Channel, 29.4.2010)


2 σχόλια:

  1. ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΧΩΜΑ ΔΕ ΤΟΥΣ ΔΕΧΕΤΑΙ,ΤΟΥΣ ΞΕΡΝΑΕΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΥΤΟΝ Η ΓΗ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΠΝΟΗ ΤΟΥ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΘΑΨΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμέσως μετά τη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο προστασιας του πολίτη όπου, καθώς μάθαμε ζητήθηκε η συνδρομή του στρατού προκειμένου να βοηθήσει (αν χρειαστεί!) σε καταστάσεις καταστολής βίαιων συμβάντων τα οποία ενδέχεται να γίνουν ενόψη διαμαρτυριών για τα νέα μέτρα, το μυαλό όλων δεν πάει αλλού, παρά στο ενδεχόμενο επιβολής ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ.
    Το τρελό είναι πως εδώ που έχουμε φτάσει ήδη, δεν υπάρχει Δημοκρατία, διότι μπορεί να έχουμε το δικαίωμα να εκφραζόμαστε ελεύθερα, όμως κανείς δεν μας ακούει.
    Το κυριότερο συναίσθημα όμως, που είναι καταλυτικό, είναι η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ εξαιτίας της ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ όλων όσων έφταιξαν και φτάσαμε εδώ.
    Πολύς κόσμος λοιπόν, ακόμη και αριστερών πεποιθήσεων μη σας κάνει εντύπωση ότι λέει: μακάρι να έρθει αυτή τη στιγμή, ένα δικτατορικό καθεστώς να επιβληθεί στη χώρα μας, το οποίο (όπως πάντα) θα φέρει την ΚΑΘΑΡΣΗ!
    Θιασώτης για μια ακόμη φορά ο Μητσοτάκης!
    Βρε δεν υπάρχει κανένα σαπιοκάραβο (η Δημητρούλα) να τους βάλουμε μέσα όλους, να πάμε να τους φουντάρουμε στην Πύλο, που έχει το μεγαλύτερο βάθος;!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή