Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Διήμερο εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη




Σήμερα και αύριο το περιοδικό Άρδην και η εφημερίδα Ρήξη διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων στον εναλλακτικό τους χώρο πολιτικής και πολιτισμού, Βαλαωρίτου 1 και Δωδεκανήσου, 8ος όροφος.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου «Οι Ανύπαρκτοι» του Αλέξανδρου Νάρη, με ομιλητές τους Κ. Ζουράρι, Γ. Καραμπελιά, Π. Σαββίδη και τον συγγραφέα. «Οι Ανύπαρκτοι» αποτελούν ένα μικρό αριστούργημα, στο οποίο ο Αλέξανδρος Νάρης, καταγράφοντας τις ζωές τεσσάρων ατόμων την περίοδο των εθνικιστικών ταραχών του 2001 στη FYROM, μεταξύ Σλαβομακεδόνων και Αλβανών, καταφέρνει με δεξιοτεχνικό τρόπο να μεταπλάσει τη δική του προσωπική εμπειρία σε ένα αυθεντικό μυθιστόρημα.

Αύριο, επέτειο της Άλωσης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Η νέα Άλωση: ΔΝΤ και Νεο-οθωμανισμός». Ομιλητές θα είναι ο Γ. Καραμπελιάς και ο Ν. Ντάσιος. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με την είσοδο του ΔΝΤ στη χώρα μας και την αυτοκρατορική επίσκεψη του Ερντογάν, η συζήτηση για το αν βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας νέας άλωσης και πως θα μπορούσαμε να την αποτρέψουμε με εναλλακτικές προτάσεις, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει ρεμπέτικο γλέντι.

Ώρα έναρξης και των εκδηλώσεων 19.00.

Στον χώρο θα λειτουργεί έκθεση γελοιογραφίας.




Ε-mail: ardinthess@gmail.com

Ιστοσελίδα: http://ardinthess.wordpress.com/


Τηλ: 2310 543751 (Δείτε και τον χάρτη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου