Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Η πρόταση για τα οικονομικά





Από την ange-ta

Βαρέθηκα να διαβάζω τους σοφούς και πάνσοφους να λένε πώς θα ξεπεράσουμε την κρίση, όταν η μόνη συνταγή που έχουν, είναι η μείωση των μισθών και των δημοσίων δαπανών. Το γεγονός ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται επ' άπειρο το λησμονούν ή κάνουν πως το λησμονούν ή το μυαλό τους έχει πάθει αγκύλωση και δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους.

Πού θα τα βρει η ΕΚΤ τα 800 δισ. ευρώ, για να χρηματοδοτήσει τις χώρες του Νότου;

Πού τα βρήκε η Αμερική τα 10 περίπου τρισ. δολάρια που χρηματοδότησε τις τράπεζες για να χρηματοδοτήσουν με τη σειρά τους άλλες τράπεζες και επιχειρήσεις και πάει λέγοντας;


Το δημόσιο έλλειμμα όλων των χωρών του κόσμου είναι περί τα 15 τρισ. ευρώ. Μόνο το δημόσιο! Δηλαδή αυτά που χρωστάει η Κεντρική Κυβέρνηση για να πληρώνει μισθούς, εξοπλισμούς, δημόσια έργα κλπ. κλπ. Σκεφτείτε ότι ο δημόσιος τομέας έχει από το 1989 συρρικνωθεί στο μισό τουλάχιστον. Από αυτά τα 15 τρισ. τα 4 (περίπου) τρισ. είναι τόκοι και τοκοχρεολύσια. Αν δεν υπήρχαν τα τοκοχρεολύσια, τα περισσότερα κράτη δεν θα είχαν ελλείμματα.



Το συνολικό χρέος, ιδιωτικό και δημόσιο, των πρώτων 33 χωρών ανέρχεται σε 55 τρισ. και κάτι δισ. δολάρια. Δηλαδή όσο σχεδόν το παγκόσμιο ΑΕΠ (58 τρισ. είναι το παγκόσμιο ΑΕΠ). Μόνο οι 10 πρώτες χώρες (ΗΠΑ, Η.Β., Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία, Ιαπωνία, Λουξεμβούργο, Ελβετία, με τη σειρά χρέους) χρωστάνε 46,6 τρισ.

Ας μην μιλήσουμε για τα χρηματιστήρια αξιών και παραγώγων (δηλαδή στοιχημάτων), όπου παίζονται περί τα 800 τρισ. και βάλε και κάτι παραπάνω για να είμαστε μέσα.

Πώς είναι δυνατόν να χρωστάνε όλοι (εκτός από της Μιχαλούς) τέτοια ποσά;

Ποιος δανείζει ποιον;

Λοιπόν, η πρόταση για έξοδο από τη κρίση είναι μία και μοναδική: Τυπώνουμε κάργα χρήμα, και δανείζουμε όλο τον ντουνιά με αρνητικά επιτόκια. Θα τρέξουν όλοι να δανειστούν, θα γίνουν έργα επί έργων και όσο πιο μεγάλο δάνειο πάρουν τόσο πιο λίγα θα επιστρέψουν! Σε λίγα χρόνια όλα τα χρέη θα έχουν πληρωθεί. Μη γελάτε, αν ήμουν απόφοιτη του Χάρβαρντ θα έπαιρνα Νόμπελ!

Ρεζουμέ: Διανοούμενοι και πολιτικοί της πεντάρας, καταλάβετε ότι το σύστημα σας τα ’φτυσε και άστε όλα τα άλλα ψόφια περί δημοσιονομικής πολιτικής. Γιατί μόνο αν παραδεχτούμε, δηλαδή αν παραδεχτείτε, ότι το συστηματάκι της ρεμούλας και της μίζας και κυρίως της εξουσίας που χαρίζει σε λίγους να καταδυναστεύουν τους πολλούς και να νομίζουν με το μικρό τρελό μυαλό τους ότι έτσι κυβερνάνε το σύμπαν και ότι η ζωή όχι μόνο των δισ. ανθρώπων, αλλά και όλου του έμβιου σύμπαντος εξαρτάται από το πώς ξύπνησαν το πρωί όλοι αυτοί οι άρρωστοι, εμετικοί Στρος Καν και Μέρκελες, μόνο αν παραδεχτείτε ότι αυτή η πιο βάρβαρη και πιο αιματοβαμμένη πτυχή της ιστορίας της ανθρωπότητας που ξεκινάει από το 1492, ξεψυχάει, μόνο τότε υπάρχει ελπίδα η ανθρωπότητα να ξαναβρεί τον χαμένο αυτοσεβασμό της και να ζητήσει συγνώμη σε όλα όσα μέχρι σήμερα ποδοπάτησε.

Δείτε και το βίντεο, έτσι συμπληρωματικά, για να καταλάβετε ποια κυβέρνηση έχουμε για να διαχειριστεί τη σημερινή κρίση...




1 σχόλιο:

  1. Έχει κάνει πάταγο ανά το Πανελλήνιο, η ιστορία με τον φοροφυγά σύζυγο της ερίτιμης Υφυπουργού Τουρισμού. Η εν λόγω κυρία - τέως καλλιτέχνης, έχει κάνει και γυμνές φωτογραφήσεις στο playboy (άντε και σε ανώτερα δηλαδή να λέμε, σε λίγο θα βάλουνε
    καμία Ντούβλη ή Τζούλια γενικό γραμματέα)!

    Όμως τώρα τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά: ο σύζυγος της ντεγκλιζέ υφυπουργού, που είναι γνωστός τραγουδιστής και ακούει στο όνομα: "Τόλης", ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ξεδιαντροπιάς: δεν είναι 1, δε είναι 2, είναι 5,5 εκατομύρια τα ευρώπουλα που χρωστάει στο Ελληνικό κράτος!

    Η υφυπουργός σήμερα πήγε στην Καλαμάτα να εγκαινιάσει τη γραμμή της Aegean και έδειξε φανερά ενοχλημένη σε ερώτηση που της έκανε κάποιος δημοσιογράφος τοπικού καναλιού!

    Αυτό είναι το ήθος τους!
    Φουντάρισμα με καράβι στα βαθιά θέλουνε όλοι τους, να ξεβρωμίσει ο τόπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή