Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Το killer instinct, ο Πρετεντέρης και ο... ευφυής (updated, 27.01.2010)


Η απομάκρυνση του Γιάννη Πρετεντέρη από «Το Βήμα», έτσι όπως τη διαδόθηκε αρχικά, ήταν απλώς μια φήμη, καθώς ο δημοσιογράφος βγαίνει μεν από την καθημερινή λειτουργία της εφημερίδας, αλλά όχι από τον ΔΟΛ, αφού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, «αναλαμβάνει καθήκοντα Ειδικού Συμβούλου παρά τω Προέδρω του Οργανισμού» Σταύρο Ψυχάρη, θα διατηρήσει τη στήλη του στο κυριακάτικο «Βήμα», θα έχει καθημερινή στήλη στα «Νέα» από την ερχόμενη Δευτέρα και θα συμμετέχει σε συμβούλιο παρακολούθησης της πορείας των ΜΜΕ του ομίλου, στο οποίο θα συμμετέχουν, υπό τον Σ. Ψυχάρη, οι Γ. Πρετεντέρης, Π. Καψής, Χ. Μεμής και Α. Καρακούσης.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για... «απαλλαγή» του Πρετεντέρη από τα δημοσιογραφικά του καθήκοντα και μόνον ο χρόνος θα δείξει αν αυτή η «μετάταξη» αποτελεί υποβάθμιση ή αναβάθμιση.

Όπως κι αν εξελιχθούν τα πράγματα, όμως, δεν χάνει τίποτε από την ουσία του το σκεπτικό του προχθεσινού σημειώματος με τίτλο «Το "άδειασμα" του Πρετεντέρη και η στροφή του ΔΟΛ». Ίσως μάλιστα θα πρέπει να συνυπολογιστούν κάποιες ακόμη παράμετροι σ' αυτή την υπόθεση των ανακατατάξεων στον ΔΟΛ.

Μην ξεχνάτε λοιπόν ότι ο Γ.Π. (Πρετεντέρης) έχει χρεωθεί την επίδειξη σφοδρής προσωπικής αντιπάθειας προς τον Γ.Π. (Παπανδρέου) ακόμη και τις ημέρες που ο δεύτερος ήταν ολοφάνερο ότι σύντομα θα αναλάμβανε τα ηνία της χώρας.


Σε κάθε περίπτωση ο νυν πρωθυπουργός δεν ξεχνάει τίποτε και κανέναν. Το μειλίχιο ύφος του και η χωρίς εντάσεις εκφορά του λόγου του δεν αποτελούν παρά πρόχειρο προκάλυμμα του killer instinct που καθοδηγεί το θυμικό αλλά και το πολιτικό σκεπτικό του. Όποιος μάλιστα τον ξέρει καλά μάλλον δεν χρειάζεται να περιμένει την εκδήλωση της επιθυμίας του. Οι πλέον ευφυείς, όταν αποσκοπούν σε συγκεκριμένο όφελος, την προλαβαίνουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου