Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Το «Άρδην» και η «Ρήξη» στη Θεσσαλονίκη


Το «Άρδην» και η «Ρήξη» εγκαινιάζουν το Σάββατο 30 Ιανουαρίου τον νέο τους χώρο στη Θεσσαλονίκη, που βρίσκεται Βαλαωρίτου 1 & Δωδεκανήσου, στον 8ο όροφο. Εκεί, σ’ ένα ανακαινισμένο οροφοδιαμέρισμα, θα λειτουργεί το νέο στέκι, το οποίο πρόκειται να λειτουργεί καθημερινά ως χώρος συνάντησης, συζητήσεων, εκδηλώσεων, προβολών, ως σημείο στο οποίο κάποιος θα μπορεί απλώς να πιει έναν καφέ, να διαβάσει ένα περιοδικό ή να αγοράσει ένα βιβλίο.

Η λειτουργία του χώρου εγκαινιάζεται με την παρουσίαση του βιβλίου «Νεο-οθωμανισμός», με τη συμμετοχή των Γ. Καραμπελιά, Δ. Αλευρομάγειρου, Κρ. Σαλπιγκτή, Κ. Καραΐσκου και Θ. Τζιούμπα. Η παρουσίαση θα αρχίσει στις 7.00 μ.μ. και θα ακολουθήσουν το κόψιμο της πίτας και το πάρτι εγκαινίων.


Για τον Φεβρουάριο ετοιμάζεται κύκλος συζητήσεων με τίτλο «Έθνος και Παγκοσμιοποίηση» και ένα αφιέρωμα στον αντιαποικιακό κινηματογράφο του σκηνοθέτη Τζίλο Ποντεκόρβο, η έναρξη λειτουργίας ενός εργαστηρίου χειροτεχνίας (κατασκευή κεριών κ.λπ.), μία ποδηλατική εκδρομή, μια ρεμπέτικη βραδιά και πολλές άλλες συζητήσεις κι εκδηλώσεις.

Σκοπός είναι σύντομα να διαμορφώνεται ένα μηνιαίο πρόγραμμα δραστηριοτήτων. Ο χώρος λειτουργεί συμμετοχικά, με γενική συνέλευση, ενώ στηρίζεται αμιγώς στις συνεισφορές όσων εμπλέκονται σ' αυτόν. Το «Άρδην» και η «Ρήξη» σας καλούν να τον στηρίξετε, συμμετέχοντας ενεργά στις δραστηριότητές του, και – γιατί όχι; – συνδιαμορφώνοντας το πρόγραμμά του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου