Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Απαγορεύτηκαν τα στοιχήματα για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ


William Hill και Landbrokes δεν «παίζουν» την Ελλάδα από τις 10 Μαΐου

Από Το Βήμα

Αν και οι Βρετανοί στοιχηματίζουν σχεδόν για τα πάντα -από το ποια ημέρα ακριβώς θα βρέξει ως το πότε θα κάνει την εμφάνισή του τέρας του Λοχ Νες- έχουν πάψει πια να ποντάρουν για το μέλλον της Ελλάδας. Πεισμένοι κατά τα φαινόμενα ότι η Ελλάδα θα βγει από την ευρωζώνη, οι βρετανοί πράκτορες αρνούνται πια να δεχτούν στοιχήματα για ένα σενάριο που φαίνεται ολοένα και πιθανότερο, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde».


Με ισχύ από τις 10 Μαΐου, η απόφαση των δύο κύριων ομίλων στοιχημάτων, του «William Hill» και του «Landbrokes», να μη δέχονται στοιχήματα για την απόσυρση της Ελλάδας από την ευρωζώνη τονίζει το ενδιαφέρον που έχουν οι παίκτες του Σίτι για την ευρωπαϊκή κρίση.


«Τα ελληνικά δεδομένα είναι πολύ συγκεχυμένα, πολύ ευμετάβλητα. Περιμένουμε ώστε να μπορούμε να δούμε πιο καθαρά. Αποφεύγω να δεχτώ στοιχήματα για μια κατάσταση επί της οποίας δεν έχω τον έλεγχο, διότι δεν μου αρέσει να χάνω χρήματα», εξήγησε στον ανταποκριτή της γαλλικής εφημερίδας ο Γκράχαμ Σαρπ, ιδιοκτήτης πρακτορείου στοιχημάτων.

Οι μπουκμέικερς βασίζουν τις αποδόσεις τους σε οικονομικές αναλύσεις, γνώμες ειδικών και το… ένστικτό τους.

Όταν σταμάτησαν τα στοιχήματα για την έξοδο της Ελλάδας ο οίκος Γουίλιαμ Χιλ έδινε 4 προς 1 τις πιθανότητες η Ελλάδα να είναι η πρώτη από τις ευρωπαϊκές χώρες που θα βγει από το ευρώ. Εκτός από την Ελλάδα όμως στα στοιχήματα σχετικά με τις χώρες που θα «αποσχιστούν» συμμετείχε και η Ιταλία (5/1), η Πορτογαλία (10/1), η Ισπανία (12/1), η Γερμανία (14/1) και η Γαλλία (20/1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου