Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Είσαι τόσο ανεύθυνος;Από τον antistachef

Κι όμως! Κρατάς το ύψος των σπρεντς στα χέρια σου.

Οι εκλογές του Νοέμβρη, ανάλογα με το αποτέλεσμα, μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα σε νέες περιπέτειες. Αν δεν ακολουθήσουμε το παράδειγμα της κυβέρνησης, δηλαδή να δίνουμε απλόχερα στον Μινώταυρο των αγορών αυτό που χρειάζεται για να είναι ικανοποιημένος και πάμε να κάνουμε τίποτε κόλπα τύπου Θησέα, ίσως να έχουμε κακά ξεμπερδέματα.

Να εκτιναχθούν τα σπρεντς και τα σι-ντι-ες, να ανέβουν τα επιτόκια και μετά να πρέπει να κάνουμε νέες θυσίες για να τα ξαναρίξουμε. Οπότε σαν καλοί εργαζόμενοι / άνεργοι, σαν υπεύθυνοι πολίτες, σαν συνειδητοί όμηροι, πρέπει να κρατήσουμε τις αγορές ευχαριστημένες δίνοντας τους αυτό που ακριβώς θέλουν. Ψηφίζοντας την κυβέρνησή μας και εναλλακτικά ΛΑΟΣ ή Μπακογιάννηδες, ακόμα και Ν.Δ., καθόλου δεν θα τους χάλαγε.

Προς θεού, σε αντίθετη περίπτωση θα πάρουν το λανθασμένο μήνυμα

● ότι δεν εγκρίνουμε το μνημόνιο,

● ότι μας πειράζει η αύξηση του ΦΠΑ, η ραγδαία απώλεια της αγοραστικής μας δύναμης και διάφορων μισθών μας

● και ότι μας ανησυχεί που δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει.

Εντάξει. Ακόμα και αν έτσι είναι, πρέπει να είμαστε ευγενικοί και να μην τους το πούμε στα μούτρα και θυμώσουν. Το πολύ - πολύ σε καμία έρευνα τα λέμε αυτά και στους φίλους μας. Και αν μας πιάνει κανένα συνειδησιακό, το ξεχνάμε σκεπτόμενοι/ες ότι οι εκλογές αυτές είναι φυσικά αυτοδιοικητικές.

Γι' αυτό και είναι σίγουρο ότι η Τρόικα θα περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματά τους για να μάθει ποιος βγήκε δήμαρχος στο Λουτράκι, αν ο Γκιουλέκας τα κατάφερε να κρατήσει τη Θεσσαλονίκη, ποιος βγήκε στα Φιλιατρά κ.λπ.

Στα πλαίσια αυτά, εγώ, αν ήμουν ΠΑΣΟΚ, θα έβγαζα μια τέτοια αφίσα...


3 σχόλια: