Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Σκοτώνει και η πρέζα της «δημοκρατίας» σας, κ. Καστανίδη




Θυμίζει τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για «πράσινη ανάπτυξη», τη «νέα Ελλάδα της δημιουργίας», τα «κίνητρα» και τη «στήριξη» ώστε να ενισχυθεί «ο κόσμος της υπαίθρου» και «τα χωριά να μην ερημώσουν». Στην πράξη, λίγους μήνες μετά, το «όραμα» που νίκησε στην κάλπη ξεφούσκωσε μέσα σε επείγοντα μέτρα και περικοπές και το «σοσιαλιστικό» σκάφος χάθηκε για πάντα στα βάθη του ΔΝΤ, των τραπεζών και των μνημονίων.

Ο μισός πληθυσμός της χώρας παραμένει εγκλωβισμένος και όμηρος μιας πόλης φυλακής όπως η Αθήνα και τα χωριά παραμένουν στο δικό τους σκοτάδι, την εγκατάλειψη και την απομόνωση. Έτσι έγινε και με τους χρήστες τοξικών ουσιών.

Στην αρχή απλώνεται η «θεωρία», ακόμα και διά στόματος Γεωργίου Παπανδρέου: «Οι τοξικομανείς δεν είναι εγκληματίες, η θέση τους δεν είναι στη φυλακή αλλά στην κοινωνία, η θεραπεία και η επανένταξη είναι η προτεραιότητά μας»! Στο τέλος οι «διαφημίσεις» κατεβαίνουν και ανεβαίνουν οι ποινές!

Μαζί τους πάνω από 3.500 άτομα στις λίστες αναμονής για αποτοξίνωση, μιας λίστας που, αντί να υποστηρίζεται και να καλλιεργείται η μείωσή της, αυξάνεται το βάσανό της καθημερινά με νέα θύματα, αρρώστια και θάνατο, αφού η επιλεκτική «τυφλή» κρατική δικαιοσύνη, με παράνομες για τη νομική ηθική και σκληρές αποφάσεις σε αρκετές εκδικάσεις υποθέσεων για χρήση ναρκωτικών, εξαντλεί όλο της το μίσος για τους σύγχρονους μελλοθάνατους που «διώχνουν» τον τουρισμό και αποτελούν «λεκέ» στο κατά τα άλλα «καθαρό κοστούμι» από πάσης φύσεως σκουπίδια στους δρόμους του «ιστορικού» κέντρου και των συνοικιών του.

Η οικονομική κρίση, η ανεργία, η ανασφάλεια, που αφήνει πίσω η τοξικότητα του αδιέξοδου πολιτικού σας συστήματος οδηγούν ένα μεγάλο μέρος των συνανθρώπων μας στον αποκλεισμό, την ποινικοποίηση και το περιθώριο.

Ο μακαρίτης Παύλος Σιδηρόπουλος έκανε λάθος όταν έλεγε πώς «πρέζες υπάρχουν πολλές, αλλά μόνο μία, μόνο η ηρωίνη σκοτώνει»...

Υπάρχει και εκείνη μιας «δημοκρατίας» πού στις φλέβες της κυλά το φαρμάκι της υποκρισίας και της εκδίκησης.

Κι αυτό γιατί είναι πιο βολική, σύντομη και εύκολη διαδικασία να προσθέσεις μια ακόμη κλειδαριά, ένα παραπάνω κελί, μια επιπλέον βαριά καταδίκη, να «κλείσεις» ένα ακόμη σπίτι...

Τα μέλη του «18 Άνω» (που έχει προσφέρει πολλά στον τομέα της αποδέσμευσης από τα ναρκωτικά) Κώστας Ριζόπουλος και Αχιλλέας Δεσποτάκης κολύμπησαν και συνεχίζουν με αρκετούς άλλους διασχίζοντας τα βαλτόνερα της εξάρτησης με μοναδικό στόχο να φθάσουν απέναντι στην ακτή της απελευθέρωσης από τις ουσίες και τα χημικά υποκατάστατα.

Δεκατρία χρόνια μετά την κλοπή μιας ζάντας αυτοκινήτου ο πρώτος και τέσσερα χρόνια μετά την ανεύρεση μικροποσότητας ηρωίνης στην κατοχή του δεύτερου, το Εφετείο επικεντρώθηκε στο χθες και αγνόησε όλο τον κόπο αυτού του ταξιδιού των δύο παιδιών γυρνώντας με τη βία ξανά τη ζωή στις σελίδες από το παρελθόν και στο παράπτωμα!

Τέσσερα χρόνια κάθειρξη στον καθένα. Ποιος είπε, κ. Καστανίδη, πως εκτός από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ δεν σκοτώνει και η δική σας θεόστραβη «δικαιοσύνη», το δικό σας ψεύτικο εμπόριο ελπίδας σε νέους ανθρώπους και τις οικογένειές τους;

Στον σοσιαλισμό φθάνεις μόνο με το ποδήλατο και όχι με την καταστολή.

Εκτός από την πρέζα, σκοτώνει και η πρέζα της «δημοκρατίας» σας, υπουργέ κ. Καστανίδη (η περίπτωση του Δημήτρη Αϊβατζίδη δεν σας δίδαξε τίποτα)

Να απελευθερωθούν οι απεξαρτημένοι πρώην χρήστες και μέλη της θεραπευτικής κοινότητας 18 Άνω Κώστας Ριζόπουλος και Αχιλλέας Δεσποτάκης

Κανένας τοξικοεξαρτημένος στις φυλακές



Παπαδόπουλος Παναγιώτης (Κάιν)
(erozer2000@yahoo.gr)
Μεμονωμένο άτομο από το αναρχικό κίνημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου