Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Εγεννήθη ημίν... Ανεμογκάστρι



Η ιδέα για το όνομα αυτού του blog γεννήθηκε το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου 2009. Στο κεντρικό βραδινό δελτίο ειδήσεων του Mega το σκηνικό ήταν έτοιμο. Από τη μια η «ηγέτιδα» του δελτίου Όλγα Τρέμη, ο «δηκτικός» Γιάννης Πρετεντέρης και ο «σοβαρός» Παύλος Τσίμας. Και οι τρεις είχαν εκτεθεί άσχημα την περίοδο της εσωκομματικής εκλογής στο ΠΑΣΟΚ όχι απλώς επειδή τάχθηκαν στο πλευρό του Βενιζέλου, αλλά κυρίως διότι είχαν εκτραπεί – άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο – σε ακρότητες.

Εκείνη η ήττα δεν φαίνεται ότι τους δίδαξε. Τώρα είναι αναφανδόν στο πλευρό της Ντορίτσας, όμως αυτό από μόνο του δεν συνιστά έγκλημα καθοσιώσεως. Ως εκπρόσωποι ενός συγκεκριμένου «εκσυγχρονιστικού» πλέγματος εξουσίας δεν θα μπορούσαν να είναι με κανέναν άλλο.

Στις 11.11 λοιπόν είχαν, οι τρεις τους, απέναντί τους ολομόναχο τον Αβραμόπουλο, ο οποίος ήδη είχε ταχθεί με τον Σαμαρά δίνοντας ισχυρό επικοινωνιακό – και όχι μόνο – ατού στον τέως υπουργό Πολιτισμού. στην κούρσα διαδοχής του Καραμανλή.

Ο Αβραμόπουλος είναι μια περίπτωση πολιτικού με μηδαμινό έργο, απ’ αυτούς που σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσαν να γίνουν «βαρύ χαρτί» στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ήταν, λοιπόν, ένας μάλλον εύκολος αντίπαλος για τρεις πολύπειρες δημοσιογραφάρες με τεράστια πείρα και θητεία στη δούλεψη των κορυφαίων της διαπλοκής, της οποίας αποτελούν και οι ίδιοι επίλεκτα στελέχη.

Κι όμως, ο – κατά Πάγκαλο«Κύριος Τίποτα» κατάφερε να τους εξευτελίσει. Κατάφερε ένας πολιτικά ασήμαντος να αναδείξει σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια την ασημαντότητα όσων αποτελούν τα ισχυρά επικοινωνιακά χαρτιά ενός συστήματος.

Πολλά λόγια δεν χρειάζονται. Σε μια πολιτική πραγματικότητα που φουσκώνει και ξεφουσκώνει αναίτια και χωρίς κανένα σχεδόν πολιτικό περιεχόμενο, χωρίς πραγματικά διλήμματα, χωρίς κανένας να εμφανίζει έστω ψήγματα οράματος για μια χώρα που έχει αγγίξει τα όριά της, κάθε πολιτική ένταση μοιάζει απλώς με... ανεμογκάστρι.

Έτσι λοιπόν ας ονομαστεί κι αυτό blog, που άλλο λόγο ύπαρξης δεν έχει παρά να αποτελεί, όταν ο δημιουργός του... προλαβαίνει, μια ανάσα. Έναν χώρο στον οποίο θα συγκεντρώνονται ατάκες, σκέψεις, προβληματισμοί και – ας το ελπίσουμε – όμορφες στιγμές. Απ’ αυτές που τόσο λείπουν από την καθημερινότητά μας...

1 σχόλιο:

  1. Ο Αβραμόπουλος δεν είναι αυτός που ήταν υπουργός υγείας, κι ως τέτοιος είχε δηλώσει πως ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει μόλις η ευρωπαίκή επιτροπή δώσει το πράσινο φως; Γαιτί ενώ το OK δώθηκε στις 22/09 ο κατασυκοφαντημένος εμβολιασμός ξεκινάει στην Ελλάδα στις 1/12, δηλαδή δύο μήνες μετά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή