Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Το φως το αληθινό μπροστά στην κάλπη


Από το Διαδίχτυ (απ' όπου και το σκίτσο του Τολιάδη)

Και ξαφνικά υπουργοί και κρατικοί παράγοντες είδαν το φως το αληθινό. Είδαν τους «τυφλούς», τους «κουτσούς» και τους «κουφούς». Οι αμέριμνοι και αθώοι υπεύθυνοι και αρμόδιοι ανακάλυψαν πως κάτι στραβό υπάρχει στην ωραία χώρα.

Λίγες μέρες πριν από την Ανάσταση ελπίζουν στην δική τους Ανάσταση στις εκλογές που πλησιάζουν. Η σωτηρία της καρέκλας είναι πολύ μεγάλο πράμα. Γι' αυτό όλα τα γνωστά σκάνδαλα και όλα τα γνωστά σε όλους κυκλώματα πετιούνται στα... τηλεοπτικά παράθυρα, ώστε να διασωθούν οι... υπουργοί.


Οι βασικοί υπεύθυνοι της ασυδοσίας, οι εμπνευστές και ηθικοί αυτουργοί του συστήματος, αυτοί που δεν φρόντισαν να ελέγξουν, αυτοί που δεν... μπόρεσαν να εγκαταστήσουν ένα ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα, αυτοί που τους ξέφυγε η κατάσταση, αυτοί θέλουν να μείνουν στο απυρόβλητο.

Έπρεπε να καταστραφεί η χώρα αλλά και ν' αρχίσει να τρίζει η καρέκλα των επί 20 χρόνια υπουργών για να δουν οι τυφλοί, να περπατήσουν οι κουτσοί και να ανακαλυφθούν οι βίλες της ιεραρχίας.

Φταίει ο λαός, ο διεφθαρμένος λαός; Αυτό θέλουν να μας ξαναπούν; Βεβαίως και υπάρχουν λαδιάρηδες πολίτες. Μόνο που αυτοί έδρασαν και ωφελήθηκαν ως πελάτες ενός κράτους που στήθηκε από το πολιτικό προσωπικό και τη νομενκλατούρα του κράτους. Με κάποιων άλλων στραβών τις πλάτες, που έκαναν συνεχώς τα στραβά μάτια, ωφελήθηκαν οι λαδιάρηδες, εισπράττοντας το αντίτιμο της ψήφου που έδιναν αφειδώς στους μεσίτες συνειδήσεων.

Ήρθε η ώρα και οι λαδιάρηδες να πληρώσουν (αφού η χώρα έχει καταστραφεί). Το κοινωνικό κράτος έχει διαλυθεί υπό το βάρος της κλοπής. Της διαχρονικής κλοπής ενός πελατειακού κράτους που στήθηκε από τους πολιτικούς.

Όλες αυτές οι ανακαλύψεις των σκανδάλων – που δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι αποτελούν τον βασικό όγκο της κλοπής – δεν πρόκειται να διασώσουν πλέον το κοινωνικό κράτος. Όλα αυτά σκάνε τώρα υπό το βάρος της ανέχειας και της έλλειψης χρημάτων.

Όσον αφορά το κοινωνικό κράτος, αυτό ξεχάστε το. Αν πιστέψουμε στα όσα ακούμε από τα χείλη των υπευθύνων, το κατέστρεψαν οι κουτσοί, οι κωφοί και οι τυφλοί της... Ζακύνθου. Την αλήθεια όμως την ξέρουμε όλοι. Ας μην κάνουμε πάλι τα στραβά μάτια μπροστά στην κάλπη...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου