Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Πάγκαλος: «Δεν μου πήραν τα ψάρια»


Από topontiki.gr

Της Gold Finger

Η Αθήνα βοά και όλη η Ελλάδα αναρωτιέται... υπήρξε αγανακτισμένος πολίτης που άρπαξε την πιατέλα με τα ψάρια από το τραπέζι του Πάγκαλου ή πρόκειται για ακόμα έναν αστικό μύθο, μια ακόμα συνωμοσία κατά του αντιπροέδρου; Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ένας πολίτης που βρέθηκε στην ίδια ψαροταβέρνα του Πειραιά με τον Πάγκαλο, του πήρε κυριολεκτικά την μπουκιά από το στόμα λέγοντάς του «μαζί τα φάγαμε, μαζί θα φάμε τώρα και τα ψάρια»!


Ο Πάγκαλος, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, όχι μόνον δεν αντέδρασε αλλά πλήρωσε και το «μάρμαρο», καθότι είναι και gentleman και κιμπάρης. Η στάση που κράτησε, μάλιστα, έτυχε εξαιρετικά θετικών σχολίων όπως «μπορεί να λέει ότι του κατέβει αλλά τουλάχιστον έχει χιούμορ» και «δεν τον πάω αλλά τον παραδέχομαι γιατί κυκλοφορεί και δεν κρύβεται σαν κάτι άλλους»...


Η ζωή, όμως, και για την ακρίβεια η ίδια η αντιπροεδρία της κυβερνήσεως (μεγάλη η χάρη της), έβαλε τα πράγματα στη θέση τους....

Διότι ο αντιπρόεδρος με μια ανακοίνωση καταπέλτη αποστομώνει όσους όψιμα φλερτάρουν με τη συγγραφή αστικών μύθων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που έχει τον τίτλο «Ψέμα στο ψέμα», τίτλος δανεισμένος από την εκρηκτική αστυνομική κωμωδία του Άντονυ Νίλσον (το έργο έχει ανεβάσει και στην Ελλάδα ο Πέτρος Φιλιππίδης), ουδέποτε πολίτης άρπαξε από ψαροταβέρνα του Πειραιά την πιατέλα με τα ψάρια του αντιπροέδρου και αυτό γιατί:

● «Ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν έχει επισκεφθεί τον Πειραιά εδώ και μήνες». (Γιατί, vice president, τέτοια απαξίωση στα παιδιά του Πειραιά;)

● «Δεν υπάρχει ένα βιντεάκι που να πιστοποιεί το γεγονός. Δηλαδή κανείς από την παρέα του νεαρού – όπως αναφέρουν τα blogs – δεν σκέφθηκε ότι η βιντεοσκόπηση του γεγονότος άξιζε τον κόπο; Υπήρχε περίπτωση στην εποχή που βιντεοσκοπούνται τα πάντα, σε μια παρέα νέων να μην είχε ούτε ένας κινητό τηλέφωνο και να μην του πέρασε από το μυαλό; Είναι προφανές και εδώ το ασύστολο ψεύδος».

(Εάν καταλάβαμε καλά, vice, συμβάν υπάρχει μόνον εάν έχει βιντεοσκοπηθεί. Διαφορετικά, εάν δεν υπάρχει βιντεάκι [sic], είναι ασύστολο ψέμα!)

Η ανακοίνωση, όμως, λέει τη μισή αλήθεια... Πράγματι το περιστατικό δεν συνέβη, αλλά για έναν και μόνον λόγο:

Κανένας δεν μπορεί να αρπάξει πιατέλα από το τραπέζι του Πάγκαλου!

ΥΓ. 1: Δεν ξέρω γιατί, αλλά η όλη ιστορία μου θύμισε το βιβλίο του Ντάγκλας Άνταμς με τίτλο «Αντίο κι ευχαριστώ για τα ψάρια». Το στόρι είναι κάπως έτσι...

«Πέρα μακριά, στις αχαρτογράφητες ερημιές της πιο μπανάλ περιοχής του Δυτικού Σπειροειδούς βραχίονα του Γαλαξία, βρίσκεται ένας εντελώς ασήμαντος, μικρός γαλαζοπράσινος πλανήτης, που οι κάτοικοί του είναι τόσο πρωτόγονοι ώστε ακόμη θεωρούν πως τα ψηφιακά ρολόγια είναι πανέξυπνη ιδέα...»,

ΥΓ. 2: Μια κινέζικη παροιμία λέει: «Δεν έχει νόημα να δώσεις ψάρια σ’ έναν πεινασμένο. Σημασία έχει να του μάθεις να ψαρεύει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου