Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Καλλικρατικός αναβρασμός στη Μεσσηνία



Γράφει to fouli (ανταποκριτής Φιλιατρών και περιχώρων)

Τα νεότερα γύρω από τις αυτοδιοικητικές εκλογές στη Μεσσηνία έχουν ως εξής:

1. Δήμος Καλαμάτας: Πλήρες το αδιέξοδο στο ΠΑΣΟΚ! Κάποιος Τροχάτος, που είχε δεχθεί να πάει υποψήφιος, συνεπικουρούμενος από τη Δημοκρατική Ανανέωση του Κουβέλη, τελικά... κώλωσε! Αποσύρεται λέει ο μάγκας, γιατί φαίνεται τα βρήκε σκούρα. 

Μοναδικός μέχρι στιγμής υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, ο Νίκας (Ν.Δ.), ο παλιός μου καθηγητής στην έκθεση. Απ' ό,τι φαίνεται ο Νίκας πρέπει να πλήττει πολύ, αφού έφτασε στο σημείο – δεδομένης της σίγουρης νίκης του – να κάνει άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ για να τον ψηφίσουν, αφού δεν υπάρχει άλλωστε... κανείς άλλος για να ψηφίσουν! Θέατρο παραλόγου!

2. Δήμος Μεσσήνης: Διχασμός στη Ν.Δ., αφού κατεβαίνουν δύο συνδυασμοί απ' το κόμμα της: ο επίσημος, με εκφραστή τον Στάθη Αναστασόπουλο (νυν αντινομάρχη - υπασπιστή του Δράκου), και ο αντάρτης Σπυρόπουλος (νυν δήμαρχος Μεσσήνης). Τι να τα κάνει ο Αντωνάκης τόσα πολλά παιδιά, που με την κατάργηση των νομαρχιών θα του μείνουν «άνεργα»! Πρέπει να τα τακτοποιήσει, μην χάσουν «τον άρτον τον επιούσιον»!

Έτσι έβαλε τον υπασπιστή και πολυπράγμονα Στάθη, με αποτέλεσμα να τα πάρει στο κρανίο ο τωρινός δήμαρχος Σπυρόπουλος, γιατί του το 'χαν, λέει, τάξει το χρίσμα, κι έτσι κατεβαίνει αυτόνομος.

Στο ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα υπάρχει κι εκεί ο επίσημος, κάποιος Τζώρτζης, επάγγελμα πολ. μηχ., και καταπώς φαίνεται θα υπάρξει και ανεπίσημος: ο γεωπόνος και τωρινός δήμαρχος Πεταλιδίου Ηλίας Κουτσοδημητρόπουλος. Ο οποίος, να σημειωθεί, είχε γίνει δήμαρχος αφού πρώτα είχε βγει στο κουρμπέτι πράγματι ως ανεξάρτητος.

3. Δήμος Τριφυλίας: Τελικά στο ΠΑΣΟΚ τα ψιλοβρήκανε οι Κυπαρίσσιοι με τους Φιλιατρινούς κι έβαλαν επικεφαλής τον γιατρό Δημήτρη Σωτηρόπουλο από τα Φιλιατρά. Φυσικά ούτε κουβέντα για επίσημο χρίσμα από το κόμμα! Βγάζουν σπυριά λόγω Μνημονίου και κατεβαίνουν ως «ανεξάρτητοι» τάχα μου (τι ανεξάρτητοι, που είναι όλα τα... pasok dogs μέσα!). Προηγήθηκε μάλιστα μεγάλος σκοτωμός, φωνές, κακό κι αντάρα στις κατ' ιδίαν διαβουλεύσεις τους.

Αποτέλεσμα: Oι Γαργαλιανιώτες ΠΑΣΟΚοι δεν στηρίζουν Σωτηρόπουλο και τρέχα γύρευε τι πρόκειται να στηρίξουν! Ήταν δε τόσο το μένος τους, που από παρακείμενη... πιτσαρία άκουγαν πεντακάθαρα οι θαμώνες τα μπινελίκια και τα χουγιάσματα μεταξύ τους!

Στη Ν.Δ., εκεί να δεις μίσος! Τακίμιασαν οι Γαργαλιανιώτες με τους Φιλιατρινούς και στηρίζουν τον πρώην γ.γ. της ΑΔΕΔΥ Κώστα Κόλλια από τα Φιλιατρά, ο οποίος μάλιστα πήρε το επίσημο χρίσμα του κόμματος. Φάγανε την περασμένοι εβδομάδα σ’ ένα φιλικό σπίτι 5 κοκόρια κι ένα αρνί! Φανταστείτε τι έχουν να φάνε άμα κερδίσουνε τις εκλογές!

Κακό σπυρί στον πωπούλη τους: Ο δικηγόρος Παναγιώτης Τσίγκανος από την Κυπαρισσία. Ο μπαμπάς του, Ηλίας Τσίγκανος, δήμαρχος για πολλά έτη στην Κυπαρισσία, τόσο τα τελευταία χρόνια, όσο και παλαιότερα (χούντα), είναι μεγάλο κεφάλαιο και τους έχει δεμένους όλους τους ντόπιους καραδεξιούς. Δεν θέλουν οι λοιποί Τριφύλιοι δήμαρχο απ' την Κυπαρισσία, γιατί πιστεύουν ότι θα τους χανταβουλιάσει (δεν έχουν κι άδικο εδώ που τα λέμε)!

Το τελευταίο νέο: Απ’ ό,τι φαίνεται κατεβαίνει και το Αγροτικό Κόμμα! Στις πόλεις Φιλιατρά και Γαργαλιάνοι είναι κυρίαρχο το αγροτικό στοιχείο. Έτσι χθες που συνεδρίασαν Αγροτικοί Σύλλογοι εκφράστηκε η επιθυμία της αναλογικής συμμετοχής των αγροτών στο Δημοτικό Συμβούλιο και συμφωνήθηκε να γίνουν οι επαφές με αγρότες, ενεργούς πολίτες και κοινωνικούς φορείς, ώστε να κατεβάσουν ανεξάρτητο συνδυασμό. Θα αναφωνήσουμε όλοι μαζί το παλαιό σύνθημα των μπλόκων: «Αγρότη πολέμα σου πίνουνε το αίμα»!

4. Δήμος Πύλου: Θα ξεκινήσουμε και θα παραμείνουμε στη Ν.Δ. γιατί είναι η motherland του Αντωνάκη του τσαχπίνη! Λοιπόν, εκεί ο Αντωνάκης έδωκε το χρίσμα σε ένα άλλο «ορφανό της Νομαρχίας», τον Δημήτρη Καφαντάρη (έτερο υπασπιστή του Δράκου), και επιπλέον... Ντορικό! Μα καλά, είναι τόσο μαζόχα αυτός ο Αντώνης, που έχρισε όλους τους Ντορικούς στην ίδια του την πατρίδα; Δράκος για περιφερειάρχης, Αναστασόπουλος στη Μεσσήνη και Καφαντάρης στην Πύλο! Μόνο η ίδια η Ντόρα λείπει για να δώσει το... «πυρ»!

Αχ, βρε Αντωνάκη, με τις επιλογές σου. Εκτός αν επίτηδες το κάνεις για να τους κάψεις, ξέροντας – και κυρίως επιθυμώντας – ότι στο τέλος θα χάσουνε! Και επειδή εκτός απ' την πολιτική δεν ξέρουν τίποτ' άλλο να κάνουν στη ζωή τους κάτι λεχάρια στυλ Δράκου, προβλέπω στις επόμενες εκλογές να μας έρχονται δώθε, κατά την Τριφυλία (τόπο καταγωγής του Δρακουμέλ), και τότε ποιος μας σώζει! Θα «κατακάψει» τον κάμπο – είναι και γεωπόνος ο δυσοίωνος!


1 σχόλιο:

  1. Ξέχασα να αναφέρω, ότι υπάρχει και άλλος ένας Νεοδημοκράτης που κατεβαίνει ως αντάρτης υποψήφιος στην Πύλο. Δεν είναι άλλος από τον τωρινό Δήμαρχο της Πύλου Γιώργο Χρονόπουλο, ο οποίος αναφέρει ότι καταβαίνει με ψηφοδέλτιο ανεξάρτητο και πολυσελλεκτικό.
    Και επειδή χθές που τα έγραφα ήταν μαύρα μεσάνυχτα και ως γνωστόν: "της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά", οφείλω να αποκαταστήσω το Καλλικρατικό όνομα του Δήμου καταγωγής του Αντωνάκη του Σαματά που είναι: Δήμος Πύλου - Νέστορος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή