Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΛΑΟΣ, ο εχθρός του λαού...


Ανεπιστρεπτί έχει περάσει η εποχή που ο Καρατζαφέρης και το κόμμα του μπορούσαν να πείθουν πολύ και... χύμα κόσμο ως «αντισυστημικοί». «πατριώτες» και πάει λέγοντας.

Η μεγάλη κρίση, η οποία σαρώνει τη χώρα και την απειλεί έως και με διάλυση ή συρρίκνωση, ήλθε να αποκαλύψει μια ακόμη μεγαλοπρεπή πολιτική απάτη και να πιστοποιήσει ότι οι Καρατζαφέρηδες είναι απλώς το πολυτιμότερο στήριγμα ενός πολιτικού, οικονομικού και μιντιακού συστήματος, το οποίο με πολλή φροντίδα τούς εξέθρεψε, τους καθιέρωσε στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και τώρα τους αξιοποιεί ως «λαγούς» για όσα η κυβέρνηση και το επιχειρηματικό - εκδοτικό σύστημα «δυσκολεύονται» να σερβίρουν.


* Δεν χρειάζεται να επιμείνουμε στο ότι ο ίδιος ο Καρατζαφέρης προαναγγέλλει την πολιτική της... σοσιαλιστικής κυβέρνησής μας.

* Δεν είναι απαραίτητο να σχολιάσουμε τους – μη διαψευδόμενους – ισχυρισμούς του ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον ίδιο τον πρωθυπουργό και ότι αποτελεί έναν άτυπο σύμβουλό του στη διαχείριση της «Κρίσης χρέους» που αποσαθρώνει τη χώρα. Μέχρι και τα διεθνή... ραντεβού ισχυρίζεται ο άνθρωπος ότι υποδεικνύει στον Γ. Παπανδρέου.

* Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε διά μακρών στο ότι ο Καρατζαφέρης είναι αυτός που κατ’ ουσίαν προανήγγειλε και την προσφυγή της ελληνικής κυβέρνησης στο ΔΝΤ πασπαλίζοντάς τη μάλιστα με την «απαραίτητη» δόση... «αναγκαιότητας» – η κατ’ εξοχήν... σοσιαλίστρια Λούκα Κατσέλη τον ακολούθησε ασθμαίνουσα δίνοντας και ποσοστά του τύπου 70-30 υπέρ του ΔΝΤ!

Τζάμπα «πατριωτισμός»

Τα παραπάνω – και άλλα πολλά – απλώς πιστοποιούν ότι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός δεν είναι τίποτε άλλο από μια ακροδεξιά τσόντα του συστήματος. Σε πλήρη αντίθεση μάλιστα με οτιδήποτε σήμερα θα μπορούσε κάποιος να ονομάσει «πατριωτισμό».

* Η ευθεία απειλή κοινωνικής διάλυσης εξ αιτίας της – προπαγανδιζόμενης από τον ίδιο τον Καρατζαφέρη – προσφυγής στο ΔΝΤ.

* Η ήδη δρομολογούμενη πλήρης εκποίηση της χώρας από τους πιστωτές της με το ψευδές προκάλυμμα της «ανάπτυξης».

* Η εκ των προτέρων δέσμευση (τιτλοποίηση) όλων των εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου.

* Η δρομολογημένη πλήρης εκχώρηση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών σε επιχειρηματικά σχήματα των πιστωτών μας.

* Η επιδιωκόμενη από πολυεθνικά κερδοσκοπικά κεφάλαια ιδιωτικοποίηση και παραχώρηση ολόκληρων περιφερειών της χώρας.

* Η επαπειλούμενη οπισθοδρόμηση της ελληνικής κοινωνίας σε καταστάσεις Κατοχής και Εμφυλίου – δεν είναι τυχαίο ότι «κοινώς αποδεκτός» τεχνοκράτης και πρώην υπουργός μιλά, επί λέξει, για επιστροφή της χώρας στην «εποχή των παγετώνων» γύρω στο φθινόπωρο!

* Η αναμενόμενη αύξηση των συγκρούσεων στο εσωτερικό της κοινωνίας.

* Η κατακόρυφη αύξηση της τουρκικής πίεσης, σε άμεση συνάρτηση με τη ραγδαία επιδείνωση της θέσης της Ελλάδας στο ευρύτερο σκηνικό της περιοχής μας και του κόσμου.

Όλα αυτά είναι τα άμεσα αποτελέσματα της πολιτικής που ο Καρατζαφέρης, αυτός ο μεγάλος... «πατριώτης», υπερασπίζεται δημοσίως ενθυμούμενος τη μητσοτακική πολιτική καταγωγή του και μετατρεπόμενος οικειοθελώς σε κολαούζο τού υπό τον Γ. Παπανδρέου ΠΑΣΟΚ.

Επένδυση στο χάος

Ο Καρατζαφέρης και το κόμμα του φωνάζουν για το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ περί ιθαγένειας στους μετανάστες την ίδια ώρα που πριμοδοτούν πάση δυνάμει την κυβέρνηση που το φέρνει στη Βουλή. Παράδοξο; Καθόλου!

Η παροχή περαιτέρω κινήτρων εισδοχής μεταναστών στην Ελλάδα, σε εποχή που οι φτωχοί μετατρέπονται σε πάμπτωχους και πολλοί μεσαίοι σε φτωχούς, προφανώς μόνο προς την ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση του στοιχειώδους μεροκάματου μπορεί να επιδράσει. Επιπλέον αποτελεί... εγγύηση για την ακόμη βιαιότερη διάρρηξη της συνοχής του κοινωνικού ιστού.

Θεωρητικά ο «πατριωτικός» ΛΑΟΣ θα έπρεπε να έχει ξεσηκωθεί κατά μιας κυβέρνησης που, συνειδητά ή ασυνείδητα, σπρώχνει την κοινωνία στο χάος των ενδοταξικών (για να θυμηθούμε τη μαρξιστική ορολογία) συγκρούσεων. Κι όμως, όχι μόνο δεν την πολεμά, αλλά τη στηρίζει με νύχια και δόντια! Παράδοξο; Όχι ακριβώς. Και εξηγούμαι:

1. Κατ’ αρχάς είναι βέβαιο ότι αυτή η άγαρμπη ανακίνηση του μεταναστευτικού ζητήματος, τώρα πια, ακριβώς λόγω της (καλπάζουσας) οικονομικής και της (επαπειλούμενης) κοινωνικής κρίσης, μόνο αρνητικά για τους μετανάστες μπορεί να εξελιχθεί.

Τα προηγούμενα χρόνια η προοδευτική ένταξη των Βαλκάνιων και Ανατολικοευρωπαίων μεταναστών, η αύξηση του βαθμού εμπιστοσύνης μεταξύ των Ελλήνων και αυτής της κατηγορίας των μεταναστών, η απουσία θρησκευτικών ή πολιτισμικών συγκρούσεων, σε συνδυασμό με την αντοχή των μικρών και μεσαίων στον παραγκωνισμό τους από ένα σημαντικό μέρος της παραγωγικής διαδικασίας, ήταν παράγοντες που μετρίασαν το αρχικό σοκ της μαζικής «εισβολής» των αρχών της δεκαετίας του 1990.

Με άλλα λόγια η – έστω συρρικνούμενη – καταναλωτική δυνατότητα και η αντοχή του θεσμού (αλλά και του οικονομικού στάτους) της οικογένειας διασφάλιζαν την ανοχή στην προοδευτική απώλεια εργασιακής προοπτικής.

Σταδιακά αυτό το μεταναστευτικό κύμα πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθώς τα τελευταία χρόνια οι χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ και των Βαλκανίων, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, μπήκαν στην Ε.Ε. Ήλθε όμως η ώρα των... «τριτοκοσμικών» από την Ασία και την Αφρική, οι οποίοι δεν απειλούν πλέον μόνο τα πολύτιμα μεροκάματα του γηγενούς φτωχού, αλλά και αυτά του νόμιμου (άρα... ακριβού πλέον και με πολλές συμβατικές και... δανειακές υποχρεώσεις) μετανάστη.

Ο Άγιος Παντελεήμονας, όπου Αλβανοί και άλλοι Βαλκάνιοι επιτίθενται στους Αφγανούς μαζί με τους φασίστες, ή οι επιθέσεις κατά «τριτοκοσμικών» από – νόμιμους και μη – Ευρωπαίους μετανάστες είναι μια σαφέστατη προειδοποίηση γι’ αυτό που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια.

2. Το επερχόμενο κατρακύλισμα όλο και ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων σε κατάσταση (είτε πιο ήπιας είτε ακραίας) φτώχειας συνιστά μια πραγματική απειλή για κοινωνικές εντάσεις, αύξηση της εγκληματικότητας και συγκρούσεις με θύματα τους πιο αδύναμους μετανάστες. Αυτήν ακριβώς την εξέλιξη εγγυάται η προσφυγή στο ΔΝΤ, την οποία με πάθος προπαγανδίζει ο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη!

Παράλληλα το ανεξέλεγκτο ξεπούλημα της χώρας, το οποίο ήδη διαγράφεται για όποιον ξέρει στοιχειωδώς τους κανόνες του παιχνιδιού, η πολιτική περιθωριοποίηση και η στρατηγική αποδυνάμωσή της είναι οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες η απειλή εκ μέρους της Τουρκίας ήδη μεγιστοποιείται.

Με άλλα λόγια, διαμορφώνεται το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη ενός αυθεντικού – και με προοπτική... εξουσίας! – ακροδεξιού - φασιστικού κόμματος. Αυτού δηλαδή που, σε συνθήκες σχετικής οικονομικής και κοινωνικής ομαλότητας, δεν θα μπορούσε να οικοδομηθεί με «αξιοπιστία». Όπως άλλωστε δεν τα κατάφερε εδώ και μια δεκαετία...

Υπάρχει όμως μια ακόμη παράμετρος που καταδεικνύει τον ακροδεξιό χαρακτήρα του ΛΑΟΣ: η – κατεστημένη για τον χώρο του, από τον εμφύλιο και ύστερα – δουλοπρεπής προσκόλληση στη «μαμά» Αμερική. Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι μια φασιστική χούντα είναι η μόνη «κυβέρνηση», από την απελευθέρωση και ύστερα, που, με σειρά ενεργειών, ξεπούλησε στην Τουρκία εθνικό έδαφος στην Κύπρο;

* Τότε ο Ιωαννίδης ήταν ένα θλιβερό ανδρείκελο της CIA και της διπλωματικής «σχολής» Κίσινγκερ.

* Σήμερα ο Καρατζαφέρης προπαγανδίζει την προσφυγή στο αμερικανοκρατούμενο ΔΝΤ, η οποία θα έχει συνέπεια όχι μόνο την κοινωνική καταστροφή, αλλά και την εθνική συρρίκνωση. Καθίσταται έτσι ένα εξ ίσου θλιβερό υποχείριο της ανάγκης των ΗΠΑ να ξεκαθαρίσουν υπέρ της Τουρκίας το τοπίο στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.

Ένας συνεπής ακροδεξιός, λοιπόν, πάντα επενδύει στο χάος. Μόνο που η μοίρα του, σε εθνικά κρίσιμες στιγμές, είναι να γίνει προδότης! Εις βάρος της πατρίδας και του λαού, τους οποίους υποτίθεται ότι υπερασπίζεται...


3 σχόλια:

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΤΙ ΤΟ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ "ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΤΣΟΝΤΑ". ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΛΑΟΣ ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΚΟΡΕΣΤΗ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ.ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΑ (ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΕΙΩΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ) ΤΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΛΟΥΜΠΕΝ ΓΙΑ ΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ.ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ, ΟΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ. ΟΤΑΝ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ, ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ.ΟΜΩΣ, ΦΕΥ, Ο ΙΔΙΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ, ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΜΑΕΙ ΒΑΘΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΝΙΝ ΤΟΥΣ.ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ Η ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΝ ΚΡΥΦΟ ΚΑΥΜΟ ΤΟΥΣ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΝΑ ΔΩ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΗΡΘΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ, ΥΠΑΚΟΥΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΑΒΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ.ΑΠΛΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΟΥ ΛΙΝΚΟΛΝ (ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ)"ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ, ΛΙΓΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είπα να γίνω ο 62ος Follower. Σας ανακάλυψα μέσω του κοινού φιλικού Blog, "apnea.gr" και ομολογώ πως μου άρεσε πολύ το blog και η δουλειά σας. Συγχαριτήρια, και καλή επιτυχία.

    Nα πώ κάτι πάνω στο άρθρο.
    Όταν ζούσα Γερμανία, ήρθαν σε επαφή μαζί μου κάποια στελλέχη του ΛΑ.Ο.Σ απο Αθήνα, να αναλάβω γραφείο μελών στην περιοχή που ζούσα. Με απήυδισε η φράση του κυρίου στο τηλέφωνο, όταν μου είπε επι λέξη "κοίτα, και να μην βγεί με μεγάλο ποσσοστό στις εκλογές, μας ενδιαφέρει να πάει ευρωβουλή, οπότε δεν μας πολυνοιάζει, την θέση του την έχει εξασφαλισμένη ο πρόεδρος".
    Τότε άκουσαν και το αντίο μου.
    Όλα λοιπόν γίνονται για την εξσασφάλιση μιας θέσης, ΤΙΠΟΤΕ για τον λαό και την πατρίδα. Και ας έρθουν να με διαψεύσουν όποτε θέλουν.

    Νίκος Ράμμος-Τορόντο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. AΑγαπητό ANEMOGKASTRI, σου εύχομαι, αρχικά, καλή συνεργασία και καλές, μεγάλες και πολλές επιτυχίες. Το παραπάνω άρθρο μού τράβηξε την προσοχή και το ενδιαφέρον και το έβαλα κι εγώ στο ιστολόγιό μου, την περασμένη Τετάρτη. Τα σχόλια των αναγνωστών σου, επίσης, πολύ πετυχημένα.
    Καλό σαββατοκύριακο.
    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή