Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Επιστολή προς στρατιωτικούς


Με την ευκαιρία των ημερών μνήμης για το «Κίνημα του Ναυτικού» και την «ανταρσία» του αντιτορπιλικού «Βέλος»

Του Αντώνη Κακαρά (από το ιστολόγιό του)

Τούτες τις μέρες, που επανέρχεται η μνήμη στην αντίσταση και στρατιωτικών κατά της χούντας, γράφεται η επιστολή αυτή. Επιτρέψτε μου, οι εν ενεργεία σήμερα, να εκφράσω με τι στοιχεία θα 'θελα του λόγου μου να είχα υπηρετήσει ως στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων. Μια απάντηση στο ερώτημα δηλαδή πώς βλέπω τώρα, μετά τόσα χρόνια και τόσα που συμβαίνουν στον τόπο μας, ότι θα έπρεπε να είναι ένας στρατιωτικός για να εκτελεί σωστά το καθήκον του. Η χώρα μας θαρρώ πως έχει ανάγκη οι στρατιωτικοί μας (και όχι μόνον αυτοί):


● Να είναι πατριώτες, ήτοι να αγαπούν την Ελλάδα και τον λαό μας και να υπηρετούν με τόση θέληση, ώστε, αν χρειαστεί, να διαθέτουν τη ζωή τους στην υπεράσπισή τους.

● Να σκέπτονται πολιτικά αναλύοντας τα γεγονότα, ερμηνεύοντας τις αιτίες τους και επιλέγοντας να στηρίζουν τις λύσεις εκείνες που συμφέρουν τον τόπο.

● Να γνωρίζουν τις νέες τεχνολογίες τις απαραίτητες στη δουλειά τους, να ενημερώνονται συνεχώς πάνω σ' αυτές, να μαθαίνουν για τη στρατηγική, την τακτική, τις θεωρίες πολέμου, την ιστορία, να μη χάνουν ποτέ την επαφή τους με το βιβλίο και όχι μόνον του τομέα της εργασίας τους.

● Ποτέ να μη σηκώσουν το όπλο ενάντια στους γονιούς, τ' αδέρφια και τα παιδιά τους δηλαδή ενάντια στον λαό, αλλά αντίθετα σε κάθε περίπτωση να τον υπερασπίζονται πολεμώντας εκείνους που θα θελήσουν να τον πλήξουν.

● Να βλέπουν πέρα και από τους κανονισμούς τηρώντας τους εφόσον είναι δίκαιοι, αλλιώς να ζητούν και επιδιώκουν την αλλαγή τους.

● Να οραματίζονται, να επιδιώκουν και να βοηθούν για ένα μέλλον καλύτερο του τόπου μας.

● Να βοηθούν στις καταστροφές, τις θεομηνίες, τις συμφορές.

● Να φοβούνται το ψέμα και την απάτη, τον εκμαυλισμό, άρα να τα ξεχωρίζουν, να τα καταπολεμούν.

● Να είναι σταθεροί στις ιδέες, τους στόχους, τα ιδανικά, να μην επιδιώκουν να γίνουν γενναίοι, να μην είναι δειλοί.

● Να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους, άρα και του τόπου μας, του λαού μας, να τα διεκδικούν, να τα προστατεύουν.

● Να ενδιαφέρονται για τους υφισταμένους, να κρίνουν σωστά τις ενέργειες των προϊσταμένων τους, να συνεργάζονται με τους πολιτικούς.

● Να είναι δίκαιοι, να απαιτούν το ίδιο από την πολιτεία και τους νόμους της.

● Να μην εκμεταλλεύονται τη δύναμη των όπλων, να τη γνωρίζουν, να τη χρησιμοποιούν μόνον για την προστασία του λαού, για την υπεράσπιση των εδαφών της χώρας μας, για το απαραβίαστο των συνόρων μας. Να μην τη διαθέτουν έξω από τα σύνορά μας για να πλήξουν άλλο λαό υπέρ αλλότριων συμφερόντων.

Έχουμε ανάγκη από πολίτες ένστολους και ένοπλους που να γνωρίζουν τι σημαίνουν Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατικά, Κυριαρχικά της χώρας μας και να τα υπερασπίζονται.

Οι ένστολοι και ένοπλοι των Ενόπλων μας Δυνάμεων είναι καλύτεροι από τους παλιότερους, είναι πιο κοντά από εμάς στις απαιτήσεις που έχει ο λαός μας απ' αυτούς.

Οι κυβερνώντες και όποιοι εκμεταλλεύονται τούτον τον τόπο πρέπει να υποχρεωθούν να σταματήσουν να διαθέτουν το έδαφός μας για ξένα συμφέροντα και το ένοπλο τμήμα του λαού έξω από τον τόπο μας.

* Αρχιπλοίαρχος ε.α., μέλος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα


1 σχόλιο:

  1. Λόγια από έναν όψιμο αριστερό που εξαργύρωσε την αντιχουντική συνπεριφρά με εξουσια στην μεταπολίτευση ,ως ισχυρός κοματικός παράγοντας του ΓΕΝ.επι ΠΑΣΟΚ έλυνε και έδερνε στις μεταθέσεις ,προαγωγές κλπ πάντα με γνώμονα το κόμα και ποτέ την αξιοκρατία.Τώρα δεν δικαιούται να κάνει μαθήματα στους εν ενεργεία που αν τι άλλο είναι λιγότερο φανατικοί κοματικά απο αυτόν καιμπορούν να σκεφθούν με πιό καθαρό μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή